Яжте ядки, за да удължите живота си и неочаквано, но да намалите теглото си
Да удължим живота си, чрез ежедневна консумация на ядки, не е толкова изненадваща идея. Но, възможността да похапваме висококалорична храна, като тях и да отслабваме, е толкова противоречива, че трябва да се провери, нали?
qdki
Информацията е от едно от най-мащабните изследвания в областта, публикувано през ноември 2013г. Извършено е от екип от учени Харвардския университет, Института за ракови изследвания „Dana-Farber“ в Бостън и Болницата „Brigham and Women’s Hospital“ в Бруклин. Според резултатите хората, които консумират по една шепа ядки дневно, намаляват с 20% вероятността да починат по каквато и да е причина за период от 30 години, спрямо тези които не консумират ядки. Наблюдава се 29% намаление на смъртността причинена от сърдечни заболявания и 11% от раковите.
IMG_8336_obr_cut
Интересното също е, че изследването разбива на пух и прах страховете, че от редовното похапване на ядки ще се напълнее. Всъщност се установява, че редовните консуматори на ядки са по-слаби от онези, които ги избягват.
 IMG_8346_obr_cut
Не се определя дали конкретните видове ядки са от съществено значение за осигуряването на защитния ефект. Наблюдава се обаче общ ефект на удължаване на живота при фъстъците, които са земни ядки и при останалите, растящи на дървета – лешници, орехи, бадеми, кашу, макадамия, шам-фъстъци и кедрови ядки.
IMG_8367_obr_cut
Учените събират данните за диетата и начина на живот при 76 464 жени между 1980 и 2010г., както и при 42 498 мъже от 1986 до 2010г. Участниците в изследването попълват детайлна информация за храната, която консумират на всеки две до четири години. С всеки въпросник те посочват колко често консумират ядки.
IMG_8375_obr_cut
При онези, които консумират ядки по-рядко от веднъж седмично се наблюдава  намаление от 7% при смъртността, веднъж седмично 11%, два до четири пъти седмично 13%, пет до шест пъти седмично 15% и при седем или повече пъти с 20%.
IMG_8372_obr_cut
Смело можете да закупите любимите ядки СОЛЕЙ директно от нашия онлайн магазин.
maxi_size
IMG_8416_obr_cut
IMG_8335_obr_cut